Alles over een uitvaart in Arnhem

Direct regelen na overlijden

Wanneer iemand is overleden moeten de nabestaanden een aantal zaken regelen. Hieronder staat in volgorde een overzicht van wat nabestaanden als eerste moeten doen.

1 Huisarts bellen


Om een overledene te kunnen begraven moet er door de gemeente Arnhem een verlof tot begraving of crematie worden afgegeven. Dit verlof wordt alleen afgegeven als men een verklaring van overlijden kan overleggen. De verklaring van overlijden wordt opgesteld door de (huis)arts. Wanneer iemand in het Rijnstate ziekenhuis komt te overlijden kan de verklaring van overlijden worden opgesteld door de behandelend arts.

Wanneer de eigen huisarts niet aanwezig is kan men contact opnemen met de huisartsenpost.
Huisartsenpost Arnhem-Noord (bij het Rijnstate ziekenhuis)
Wagnerlaan 55
6815 AD
Arnhem


Huisartsenpost Arnhem-Zuid
Locatie: Zorgcentrum Eldenstaete
Mr. D.U. Stikkerstraat 122
6842 CW ARNHEM

De huisartsenposten zijn bereikbaar via telefoonnummer: 0900-1598

2 Is er een uitvaartverzekering?

Probeer te achterhalen of de overledene een uitvaartverzekering heeft. Als dat het geval is, is het belangrijk om uit te zoeken of het gaat om een naturaverzekering of een kapitaalverzekering. Kijk voor het verschil tussen een naturaverzekering en een kapitaalverzekering in het hoofdstuk uitvaartverzekering.

3 (uitvaart)Wensen van de overledene

Het kan zijn dat de overledene zijn of haar uitvaartwensen heeft vastgelegd. Vaak doen mensen dit door ze op papier te zetten. De meeste mensen bewaren de wensenlijst bij de belangrijke papieren (zoals polissen etc.). Als de wensen zijn vastgelegd dan kunnen deze worden gebruikt bij het regelen van de uitvaart.

4 Vergelijk uitvaartondernemers uit Arnhem

Elke uitvaartondernemer heeft zijn eigen manier van werken, persoonlijkheid en tarieven. Het regelen van een uitvaart is heel emotioneel en intiem. Het is dan ook heel belangrijk dat nabestaanden werken met een uitvaartondernemer die bij hen past. Besef dat er alle tijd is om eerst rustig een uitvaartondernemer te kiezen. Er is geen enkele noodzaak dat de uitvaartondernemer binnen een paar uur aanwezig is.

Op Uitvaartmarkt.nl kunt u uitvaartondernemers uit Arnhem met elkaar vergelijken op prijs, kwaliteit en persoonlijkheid. Aan de hand van een wensenlijst ontvangt u binnen een paar uur verschillende aanbiedingen van uitvaartondernemers uit Arnhem. Sommige uitvaartondernemers sturen bij de offerte een film mee waarin ze zichzelf presenteren. Daardoor kan de familie vooraf precies zien met wie ze te maken hebben. Het gebruik van Uitvaartmarkt.nl is geheel gratis voor de aanvrager en de uitvaartondernemer.

5 Kleding overledene

Als er contact is gelegd met de uitvaartondernemer kunnen de nabestaanden nadenken over de kleding die de overledene zal dragen. De kleding en eventuele sieraden kunnen vast worden klaar gelegd. Het kan ook helpen om een foto van de overledene klaar te leggen. De uitvaartverzorger kan op de foto zien hoe de overledene er uit zag bij leven, dat ken helpen bij het verzorgen van de overledene.

6 Regelen uitvaart

In de dagen tussen het overlijden en de uitvaart moeten er heel veel zaken worden geregeld. Samen met de nabestaanden wordt het afscheid ingevuld. Een uitvaart kan helemaal naar eigen wens en smaak worden gehouden, bedenk dat vrijwel alles mogelijk is en schroom nooit om uw uitvaartondernemer iets te vragen. In de infotheek van uitvaart-arnhem.nl is uitgebreide informatie te vinden die kan inspireren om een mooi en persoonlijk afscheid te organiseren.

7 Pas op voor (uitvaart)dieven

Helaas maken dieven nog wel eens misbruik van het verdriet van anderen. Pas daarom altijd op met het verstrekken van adresgegevens in rouwadvertenties (zowel in de krant als op social media). Gebruik bij voorkeur het adres van de uitvaartondernemer als correspondentieadres en vraag mensen uit de buurt om tijdens de uitvaart op het huis te passen.

Overlijden in regio Arnhem melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206