Alles over een uitvaart in Arnhem

Grafmonument kiezen

Na de begrafenis heeft de familie enkele maanden de tijd om in alle rust een grafmonument te kiezen. Het monument kan niet direct na de uitvaart worden geplaatst omdat de grond enkele maanden de tijd nodig heeft om in te klinken. Zou het grafmonument te snel worden geplaatst dan is de kans groot dat het monument zal verzakken.

Er zijn honderden soorten grafmonumenten waaruit gekozen kan worden. Ze worden aangeboden in verschillende prijsklassen. Het is daarom erg belangrijk om eerst vast te stellen wat het beschikbare budget is en daar rekening mee te houden bij de keuze van het grafmonument.

Grafmonumenten worden gemaakt van verschillende materialen. Bij de keuze van het monument kan men ook rekening houden met hoe lang het materiaal meegaat. Vraag de steenhouwer naar de voor- en nadelen van de gebruikte materialen.

Loop rond over de begraafplaats

Het is logisch dat de meeste nabestaanden eigenlijk helemaal niet weten welk grafmonument ze mooi vinden. Het is ook echt iets waar men zich pas in gaat verdiepen als een dierbare is overleden. Omdat er zoveel keuze is kan het heel lastig zijn om een grafmonument te vinden dat past bij de overledene en de nabestaanden. Een praktische tip is daarom om de tijd te nemen en eens rustig te wandelen over de begraafplaats. Op die manier kunnen nabestaanden zien welke monumenten van anderen ze mooi of juist niet mooi vinden.

Regels grafmonumenten Arnhem

Begraafplaatsen mogen hun eigen regels opstellen als het gaat om de keuze van een grafmonument. Zo mogen er op Heidepol geen traditionele blijvende grafmonumenten worden geplaatst. Ook op Moscowa zijn er regels als het gaat om bijvoorbeeld afmeting en in sommige vakken de gebruikte materialen en kleuren. Het is verstandig om altijd eerst contact op te nemen met de beheerder van de begraafplaats en te vragen naar de mogelijkheden. Kijk in het hoofdstuk Begraafplaatsen in Arnhem voor de contactgegevens van de begraafplaatsen in Arnhem en directe omgeving.

Overlijden in regio Arnhem melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206