Alles over een uitvaart in Arnhem

Waar hou je de plechtigheid

De meeste uitvaartplechtigheden worden gehouden in een traditionele uitvaart gerelateerde locatie zoals de kerk, een uitvaartcentrum of bijvoorbeeld in één van de aula’s van begraafplaats en crematorium Moscowa. Maar het komt ook voor dat families kiezen voor een hele andere locatie.

Een uitvaartplechtigheid kan helemaal worden ingevuld naar wens van de nabestaanden en de overledene. Vaak zijn er een aantal mensen die wat vertellen en wordt er muziek gedraaid. Het komt ook veel voor dat er tijdens de plechtigheid films of foto’s worden geprojecteerd. Als muziek een belangrijke rol speelde in het leven van de overledene kan het ook een mogelijkheid zijn om livemuziek te spelen tijdens de uitvaart. Eigenlijk is alles mogelijk wat de familie wil. Als nabestaanden een idee hebben maar twijfelen of het wel mogelijk is kunnen ze dit altijd vragen aan de uitvaartondernemer. Het antwoord is vaker ja dan nee.

Na de begrafenis of crematie wordt meestal een condoleance gehouden. Dat is de gelegenheid waarbij de belangstellenden de directe nabestaanden kunnen condoleren. Soms komt het voor dat nabestaanden liever niet gecondoleerd willen worden tijdens de condoleance, omdat ze even willen bijkomen van alle spanning van de afgelopen dagen en de uitvaart. Als dat het geval is zal de uitvaartleider of de voorganger dit doorgaans melden aan het einde van de plechtigheid. Kijk voor meer informatie in het hoofdstuk Condoleance in Arnhem..

Kroeg, zalencentrum, kantine

De traditionele uitvaartlocaties zoals het uitvaartcentrum, de aula van de begraafplaats of het crematorium zijn allemaal uitgerust met alle faciliteiten die nodig zijn om een uitvaartplechtigheid te kunnen houden. Denk hierbij aan video- en geluidssystemen, maar ook aan opnameapparatuur. Ook zijn deze locaties voorzien van voldoende garderoberuimtes en toiletten. Meestal is er ook een professionele keuken waar families gebruik van kunnen maken als ze dat willen.

Het komt steeds vaker voor dat families er voor kiezen om de uitvaartplechtigheid te houden in een hele andere locatie. Zo worden er bijvoorbeeld uitvaartplechtigheden gehouden in de Eusebiuskerk, maar ook in diverse kroegen en restaurants in Arnhem. Soms kiezen mensen voor een locatie waar de overledene bij leven graag kwam. Denk aan een stamkroeg of de gelegenheid waar de overledene is getrouwd. Nabestaanden vinden het soms prettiger en persoonlijker om de plechtigheid te houden in een andere locatie omdat ze een uitvaartgerelateerde locatie erg beladen vinden.

De meeste eigenaren van horeca in Arnhem zullen graag meewerken aan een uitvaart. Zeker als de familie na de uitvaartplechtigheid ook de condoleance wil houden in deze locatie. Het komt voor dat nabestaanden denken dat een horeca gelegenheid niet zit te wachten op een gezelschap dat een uitvaart komt houden. Maar nabestaanden kunnen het altijd vragen door even te bellen en het voor te leggen. Meestal zal de eigenaar van de gelegenheid heel graag meewerken. Uw uitvaartondernemer kent ook diverse geschikte locaties in Arnhem en de directe omgeving.

Uitvaart in eigen huis

Het is mogelijk om een uitvaartplechtigheid te houden in eigen huis. Voorwaarde is dan wel dat er thuis voldoende ruimte is om alle belangstellenden te kunnen ontvangen. Als dat het geval is kan het juist heel persoonlijk en intiem zijn om de uitvaartplechtigheid thuis te houden. Vaak moet er wel veel geregeld worden, denk daarbij als het inhuren van extra stoelen, garderobe en catering. Omdat families na het overlijden vaak niet in staat zijn om zo’n grote organisatie op zich te nemen zal de uitvaartondernemer hierbij helpen. De uitvaartondernemer weet precies waar allemaal aan gedacht moet worden en kan de familie helemaal ontzorgen.

Als het mooi weer is en de tuin is groot genoeg kan het ook mooi zijn om de uitvaartplechtigheid in de tuin te houden. Dat kan bijvoorbeeld heel speciaal zijn als de overledene altijd heel graag in zijn of haar tuin werkte.

Overlijden in regio Arnhem melden?
Bel nu direct: 088 - 605 1206